Category Archives: Kereta

Wajib pasang beg udara mulai 2012 untuk semua kenderaan

Hari ini terbaca kat twitter dimana kerajaan telah mewajibkan semua kenderaan memasang beg udara mulai 2012.

Apa yang aku nampak ini merupakan langkah terbaik bagi mengurangkan kemalangan jalan raya. Tahun 2010 sahaja pelbagai kemalangan berlaku tidak kira jenis kenderaan. Continue reading

Rate this:

Posted in Kereta | 6 Comments

Harga Proton Waja replacement

Setelah menunggu sekian lama, akhirnya Proton mengumumkan harga jualan bagi sebuah kereta Proton Waja atau dengan nama kod P3-90A. Model ini akan dijual pada harga… Continue reading

Rate this:

Posted in Kereta | Leave a comment

Panduan menukar tayar

Sebelum ini aku ada banyak cerita semua tentang tayar. Kali ini, sekali lagi bersama aku untuk panduan menukar tayar. Mungkin ada yang tak tahu macam mana nak tukar tayar terutama sekali wanita… Continue reading

Rate this:

Posted in Kereta | 1 Comment

Berhati-hati semasa menukar tayar

Apa khabar semua??. Diharapkan semua sihat. Sudah lama aku tak update blog. Mood aku dah mula turun untuk berblogging. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku, Kereta | Leave a comment

Proton waja 2010

Sebelum ini, pihak Proton telah melancarkan Proton EMAS dan telah membuat pameran kereta tersebut di Geneva.

Pada minggu lepas, berita utama TV3 telah memaparkan satu lagi keluaran kereta… Continue reading

Rate this:

Posted in Kereta | 3 Comments

Aston Martin V12 Vantage

Setiap orang mempunyai kereta impian masing-masing termasuk aku. Aku mempunyai kereta yang aku minat iaitu… Continue reading

Rate this:

Posted in Aku, Kereta | 7 Comments

Tayar spare

Penggunaan tayar spare disediakan oleh pengeluar kenderaan sebagai kelengkapan standard pada semua kenderaan. Tayar spare ini lebih… Continue reading

Rate this:

Posted in Kereta | Leave a comment