Category Archives: Fikir-fikirkan lah…

Cerita Sehelai Tudung Labuh

Hari ni tiba-tiba je nak cari cerita yang best-best kat internet. So, singgahlah kejap kat Iluvislam.com. Dah lama follow website ni. Sejak masih belajar di politeknik lagi. Memang menarik kandungannya. Tadi cari-cari jumpa cerpen ni.

Memang menarik bila baca. Tu yang kongsi kat sini. Bacalah…semoga bermanfaat kepada semua. Amin… Continue reading

Rate this:

Advertisements
Posted in Fikir-fikirkan lah... | 3 Comments

Bila blog guna tulisan JAWI

Korang faham tak apa yang aku cakap ni??

Aku saje-saje nak buat artikel guna tulisan jawi sebab jawi ni makin hampir tenggelam dek zaman. Dengan cara berblogging ni pun dapat juga aku menghidupkan lagi jawi ni. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku, Fikir-fikirkan lah... | 4 Comments

Wahai lelaki, baca ini

Kali ini artikel ringkas sahaja. Cuma, mintak korang fikir sahaja. Cuba baca dan fahami dari petikan ayat di gambar diatas. Continue reading

Rate this:

Posted in Fikir-fikirkan lah... | 2 Comments

Kehebatan perkataan “Tolong” dan “Please”

Hari ni hari isnin. Kadang-kadang kering idea juga nak buat artikel baru. Jadi, tadi aku buatlah blogwalking. Singgahlah kejap kat IluvIslam. Cubalah mana tahu ada cerite best.

Akhirnya aku jumpa juga. So, aku share diblog aku. Continue reading

Rate this:

Posted in Fikir-fikirkan lah... | 4 Comments

Hari Bergembira bertukar Menjadi Hari Penyesalan

Perkahwinan merupakan penyatuan dua insan dan menghalalkan apa yang telah diharamkan sebelum itu. Pada hari ini, sudah menjadi trend majlis perkahwinan dibuat secara besar-besaran malahan sehingga setengah juta wang yang dibelanjakan… Continue reading

Rate this:

Posted in Fikir-fikirkan lah... | 4 Comments

Kontroversi lagu Lady Gaga

Siapa yang tidak kenal dengan Lady Gaga yang selalu denga kontroversi. Terbaru dia telah memakai pakaian yang diperbuat daripada daging semasa menghadiri Anugerah Video Muzik MTV di Los Angelas. Continue reading

Rate this:

Posted in Fikir-fikirkan lah... | Leave a comment

Bila orang Islam menghina Islam

Apa nak jadi dengan orang Islam sekarang ni??

Agama sendiri dipermainkan. Tidak cukupkah dengan penghinaan yang diberikan oleh orang barat mengenai Islam. Continue reading

Rate this:

Posted in Fikir-fikirkan lah... | 2 Comments