Category Archives: Aku

Master Pak Pandir kini sudah mempunyai blog sendiri

Alhamdulillah… Bersyukur sangat sebab akhirnya aku mempunyai self-hosted. Dah lama rancang nak blog sendiri tapi masih tak ada budget yang cukup. Akhirnya pada satu hari dapat juga beli domain pada harga yang amat murah. Apa nama blog aku kali ni?

Rate this:

Posted in Aku | 5 Comments

Fungsi terbaru wordpress.com – Generating Preview pada bahagian tab komen

Nampaknya pihak wordpress semakin hari semakin banyak perubahan yang dilakukan pada blog wordpress.com. Hari ni baru aku perasan sesuatu. Sebelum ni tak. Kebiasaanya komen yang datang aku terus approved dibahagian dashboard. Tapi tadi aku terus pergi bahagian tab komen. Entah … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 1 Comment

Bagaimana nak buang kata laluan/password pada file PDF?

Kadang-kadang terasa bosan jika tiap kali nak buka ebook yang dalam bentuk PDF kena masukkan password atau kata lalauan sebelum membaca. Sebelum ni aku pernah terfikir juga macam mana nak elakkan dari buat macam tu. Akhirnya, aku jumpa satu software … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 4 Comments

Selamat Hari Raya semua…

Rasanya belum terlambat lagi aku nak ucapkan selamat hari raya untuk semua pengunjung blog ni. Lagipun rayakan sebulan. Jadi masih sempat lagi kan?? Hehehe… Disini aku ingin memohon ampun dan maaf kepada semua kalau sepanjang aku berblogging dan sepanjang korang … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | Leave a comment

Patut ke aku buat video untuk tutorial install tulisan jawi?

Sejak sebulan dua ni walaupun aku dah lama tak update blog aku masih dapat terima komen dari pengunjung terutama cara-cara nak install tulisan jawi. Kebanyakkan daripada meraka masih menghadapi masalah untuk install. Kadang-kadang rasa kesian juga aku tengok. Kemudian aku … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 4 Comments

Hanya Untukmu…

Sejak semalam aku mula mencari lagu kegemaran aku yang sudah lama aku tidak dengar. Lirik dan lagu memang sedap di dengar terutama bila menonton video lagu ini. Memang terbaik dan penuh romantik. Aku mula jatuh cinta dengan lagu ini semasa … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 1 Comment

Twenty ten – Theme terbaru blog

Alhamdulillah…Akhirnya blog ni sudah berubah wajah. Dulu menggunakan theme Spring Loaded. Kini aku menggunkan theme Twenty Ten. Warna yang aku gunakan adalah warna hijau pucuk pisang. Masih menggunakan warna theme Spring Loaded. Aku tak tahu warna apa yang sesuai. So, … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 2 Comments