Monthly Archives: September 2011

YouTube Repeat – Cara mudah untuk mengulangi video secara automatik

Apabila kita menonton video di YouTube seringkali nak juga kita tengok lagi sekali. Kita cuma tekan button play balik untuk kita ulang balik. Tapi bukan ke lagi bagus ia replay balik secara automatik. Macam mana kita nak buatkan video tu … Continue reading

Rate this:

Posted in Komputer dan Tutorial | Leave a comment

Fungsi terbaru wordpress.com – Generating Preview pada bahagian tab komen

Nampaknya pihak wordpress semakin hari semakin banyak perubahan yang dilakukan pada blog wordpress.com. Hari ni baru aku perasan sesuatu. Sebelum ni tak. Kebiasaanya komen yang datang aku terus approved dibahagian dashboard. Tapi tadi aku terus pergi bahagian tab komen. Entah … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 1 Comment

Bagaimana nak buang kata laluan/password pada file PDF?

Kadang-kadang terasa bosan jika tiap kali nak buka ebook yang dalam bentuk PDF kena masukkan password atau kata lalauan sebelum membaca. Sebelum ni aku pernah terfikir juga macam mana nak elakkan dari buat macam tu. Akhirnya, aku jumpa satu software … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 4 Comments

Selamat Hari Raya semua…

Rasanya belum terlambat lagi aku nak ucapkan selamat hari raya untuk semua pengunjung blog ni. Lagipun rayakan sebulan. Jadi masih sempat lagi kan?? Hehehe… Disini aku ingin memohon ampun dan maaf kepada semua kalau sepanjang aku berblogging dan sepanjang korang … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | Leave a comment