Twenty ten – Theme terbaru blog

new theme

Alhamdulillah…Akhirnya blog ni sudah berubah wajah. Dulu menggunakan theme Spring Loaded. Kini aku menggunkan theme Twenty Ten.

Warna yang aku gunakan adalah warna hijau pucuk pisang. Masih menggunakan warna theme Spring Loaded. Aku tak tahu warna apa yang sesuai. So, pakai jelah warna ni. Lagipun nampak mendamaikan. Hehehe…

Untuk bahagian header yang paling aku suka sebab dua hari aku asyik duk melayan buat design ni. Tak sangka juga aku mampu buat design macam ni.

Terima kasihlah kepada kawan-kawan aku yang ajar aku masa aku belajar kat politeknik dulu.

Walaupun aku berlainan course tapi disebabkan minat sangat dengan design buatkan aku nak mencuba. Lagipun kerja ni mengadap komputer je.

Jika korang tengok pada tagline, aku dah ubah. Kalau dulu tagline aku “Aku bukan master, tapi nak jadi “master” dalam hidup aku”. Kini aku ubah kepada “Sebuah catatan dari hati ke blog”. Maksudnya disini apa sahaja yang terlintas dihati aku seperti sebuah ilmu atau perjalanan hidup aku yang boleh aku kongsi, aku cuba kongsi.

Tapi bukan semua benda aku boleh kongsi kat blog ni. Faham-faham jelah. Korang pun blogger jugakan??

Macam mana kawan-kawan???

Ok tak dengan theme ni.

Komenlah sikit.🙂

p/s: betul ke warna pucuk pisang?? Aku fail sikit bab warna. huhuhu….

This entry was posted in Aku. Bookmark the permalink.

2 Responses to Twenty ten – Theme terbaru blog

  1. rohaizad says:

    Theme ni ringan bro… bagus.
    Client aku yang mintak blop ngan aku, memang aku suggestkan theme ni sebagai 1st option. Senang nak handle, senang nak tukar background… and laju untuk full loading.

    *blog bagus tapi kalau berat sangat pun tak guna.. baik pakai yg simple camni… sebab rtu blog aku tu pun tak semak sangat. 2 column pun mantap… ok lah ni.

    • Ada juga client yang nak blog gune theme macam ni ea. Tak sangka. hehehe…
      Tapi memang betul lah. Guna theme ni memang cepat loading time nya. semua senang nak buat.

      Pada aku yang penting theme blog mesti guna 2 column. nampak lagi cun. lagipun ramai blogger guna theme 2 column. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s