Monthly Archives: March 2011

Twenty ten – Theme terbaru blog

Alhamdulillah…Akhirnya blog ni sudah berubah wajah. Dulu menggunakan theme Spring Loaded. Kini aku menggunkan theme Twenty Ten. Warna yang aku gunakan adalah warna hijau pucuk pisang. Masih menggunakan warna theme Spring Loaded. Aku tak tahu warna apa yang sesuai. So, … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 2 Comments

Nak tukar theme blog

Sejak seminggu tak update aku usahakan satu blog ni untuk import-export segala post dan komen ke platform wordpress. Alhamdulillah berjaya juga akhirnya.

Theme yang aku guna tuk blog tu Twenty Ten. Masa mula-mula tengok theme ni macam tak menarik plak bila guna. Tapi setelah membuat perubahan pada background dan header akhirnya memang menarik bila guna theme ni. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 1 Comment

Cara setting autosave di microsoft word

Mungkin korang pernah terkena bila tengah buat kerja di microsoft word tiba-tiba elektrik terputus. Pulak tu kerja korang belum lagi save. Dahlah banyak korang dah taip. Mesti bengang punyalah. Dulu aku pun pernah kena masa belajar dulu. Tapi selalu perasan … Continue reading

Rate this:

Posted in Komputer dan Tutorial | 8 Comments

Ini post saya yang ke-100

Sudah lama aku tak update blog ni. Dah bersawang blog aku. Hehehe… Untuk post kali ni memang menarik sebab ini merupakan post yang ke-100. Macam tak percaya akhirnya aku berjaya membuat post yang ke-100. Masa mula-mula buat post yang pertama … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 12 Comments