Monthly Archives: February 2011

Azizulhasni Awang kemalangan pada saingan akhir keirin di Manchester

Hari ni di muka hadapan surat khabar utusan terpapar Azizulhasni kemalangan semasa perlumbaan di Manchester. Terkejut aku tengok dengan kayu serpihan kayu sepanjang 23cm tertusuk di betis kiri dia. Ia bermula dengan pelumba Sepanyol, Juan Peralta Gascon tergelincir sebelum terlanggar … Continue reading

Rate this:

Posted in Sukan | 6 Comments

SpeedBit Video Accelerator – Tonton video tanpa buffering

Menonton video di Youtube memang seronok terutama video yang berkaitan dengan video lagu, tutorial atau pun video lawak. Tapi paling membosankan bila ada berlakunya buffering semasa menonton. Pastinya kita bertambah tension dan frust. Dulu pun aku macam tu juga. Puas … Continue reading

Rate this:

Posted in Komputer dan Tutorial | 2 Comments

Aku jadi mak bidan di hari Maulidur Rasul

Alhamdulillah pada hari ini masih lagi dapat bersama-sama menyambut Maulidur Rasul yang jatuh pada 15hb Februari 2011 bersamaan dengan 12 Rabi`ul awal 1432 Hijrah. Banyak kisah sejarah telah dicipta sepanjang Nabi Muhammad S.A.W hidup dan dialah antara model terbaik untuk … Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 9 Comments

Contest Aksi Makan yanmieonline.com

Masa terbaca post mengenai contest aksi makan ni aku terfikir juga nak join tapi tak tahu nak letak gambar apa. Puas juga fikir. Bila dah baca banyak kali baru faham yang gambar binatang kesayangan boleh guna untuk aksi makan. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 20 Comments

Komen Dan Menang! RM350 Menanti Anda di Wanmus.Com

Sejak masuk tahun 2011 ni macam-macam pertandingan yang dibuat oleh blogger. Kali ni aku sertai pertandingan komen dan menang di blog wanmus. Saja je cuba. Manalah tahu kalau-kalau menang. Paling tidak pun dapat memeriahkan suasana. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 2 Comments

Blogger malaysia termuda yang pernah aku jumpa

Kebiasaanya blogger terdiri dari kalangan golongan remaja dan juga dewasa. Tidak kira sama ada lelaki atau perempuan, bujang atau pun yang dah berkahwin. Tapi buat pertama kalinya aku terjumpa seorang blogger termuda iaitu yiedpozi. Continue reading

Rate this:

Posted in Review | 6 Comments

Apa yang aku fikir bila waktu banjir?

Semasa musim banjir datang, semua orang akan panik terutama mereka yang mengalami banjir. Sekarang ni pun sudah banyak tempat ditenggelami banjir dengan bermula dari utara semenanjung hinggalah ke selatan semenanjung. Sabah pun banjir juga.

Pada orang yang tak kena banjir atau mangsa keadaan banjir mungkin ada yang terfikir bermacam-macam. Aku pun ada juga terfikir macam-macam bila banjir antaranya… Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 5 Comments