Bila blog guna tulisan JAWI

mari tulis jawi

1. سبلوم ا ين اكو اد اجر كاعدة اونتوق مماسڠ جاوي دكومفوتر

2. سلقس ممبواة ارتيكل تو, اكو مولا ترفيكير اونتوق بواة ارتيكل مڠڬونكن توليسن جاوي

3. راساٽ بلوم اد اورڠ بواة ماچم اين

Korang faham tak apa yang aku cakap ni??

Aku saje-saje nak buat artikel guna tulisan jawi sebab jawi ni makin hampir tenggelam dek zaman. Dengan cara berblogging ni pun dapat juga aku menghidupkan lagi jawi ni.

Kalau nak tahu cara install jawi dengan mudah klik sini. Aku ada tunjuk macam mana nak buat.

Mari kita ramai-ramai berblogging guna tulisan jawi walaupun sebulan sekali je kita buat.

Macam mana??

Ada berani tak??

P/S: Minta maaf sebab buat point macam tu sebab bila letak tanda noktah jer ada masalah sikit. Takut nanti korang tak faham pulak. Lagi satu kalau ada kesilapan pada ejaan jawi minta maaf ea…sebab dah lama tak tulis jawi.

This entry was posted in Aku, Fikir-fikirkan lah.... Bookmark the permalink.

4 Responses to Bila blog guna tulisan JAWI

  1. kuzaidi says:

    smart dah….buat blog dalam tulisan jawi memang lain dari yang lain nie.

  2. kitton says:

    ….اسلام عليكم
    ..بتول تو.. انيله ماس اونتوق برلاتيه

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s