Monthly Archives: January 2011

Cerita Sehelai Tudung Labuh

Hari ni tiba-tiba je nak cari cerita yang best-best kat internet. So, singgahlah kejap kat Iluvislam.com. Dah lama follow website ni. Sejak masih belajar di politeknik lagi. Memang menarik kandungannya. Tadi cari-cari jumpa cerpen ni.

Memang menarik bila baca. Tu yang kongsi kat sini. Bacalah…semoga bermanfaat kepada semua. Amin… Continue reading

Rate this:

Posted in Fikir-fikirkan lah... | 3 Comments

Bila blog guna tulisan JAWI

Korang faham tak apa yang aku cakap ni??

Aku saje-saje nak buat artikel guna tulisan jawi sebab jawi ni makin hampir tenggelam dek zaman. Dengan cara berblogging ni pun dapat juga aku menghidupkan lagi jawi ni. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku, Fikir-fikirkan lah... | 4 Comments

Wajib pasang beg udara mulai 2012 untuk semua kenderaan

Hari ini terbaca kat twitter dimana kerajaan telah mewajibkan semua kenderaan memasang beg udara mulai 2012.

Apa yang aku nampak ini merupakan langkah terbaik bagi mengurangkan kemalangan jalan raya. Tahun 2010 sahaja pelbagai kemalangan berlaku tidak kira jenis kenderaan. Continue reading

Rate this:

Posted in Kereta | 6 Comments

Teknologi bodoh tapi kreatif dan canggih

Pada hari ini, teknologi semakin hari semakin canggih. Sehinggakan teknologi yang baru kita guna sudah ada lagi teknologi lain yang labih hebat.

Kali ini, teknologi yang ingin aku kongsi sungguh dahsyat sehinggakan masih belum lagi tercipta teknologi ni. Kalau ada pun memang hebatlah. Continue reading

Rate this:

Posted in Design | 12 Comments

Cara terbaik makan biskut CHIPSMORE

Untuk kali ini dan pertama kalinya aku cerita bab makan. Kebiasaanya, blog ini banyak cerita mengenai komputer, kereta dan sebagainya.

So, disini aku nak kongsikan cara terbaik untuk makan biskut chipsmore. Continue reading

Rate this:

Posted in Aku | 12 Comments

Youtube pada tahun 1985. Betul ke ni??

Hari ni aku bagi post yang ringkas je. Cuba tengok betul-betul, macam mana cara-cara nak upload video, subscribe channel dan billing. Continue reading

Rate this:

Posted in Komputer dan Tutorial | 3 Comments

Cara mudah install tulisan jawi

Tulisan jawi amat diperlukan terutama bagi guru-guru yang menggunakan tulisan jawi sebagai medium untuk membuat soalan peperiksaan dan kepada mereka yang menggunakan tulisan jawi.

Pada kali ini, aku nak ajar korang cara yang paling mudah untuk install tulisan jawi tanpa sebarang software. Paling penting korang menggunakan Windows tidak kira XP, Vista atau 7. Continue reading

Rate this:

Posted in Komputer dan Tutorial | 159 Comments