Kenangan rumah sewa: tengok tengkorak

Bila tengok video ni teringat masa belajar dulu. Ramai housemate aku yang tergelak riang sampai tergolek-golek tengok video ni termasuklah aku. Masakan tidak, tiba-tiba je ada tengkorak bercakap kat kawasan gelap. Lepas tu, ada pulak yang sampai terjatuh, orang tua yang berlari-larian dan macam-macam lagi.

Masa tu memang seronok. Sekarang ni masing-masing ada yang sambung belajar, dah keja dan ada yang bertunang. Aku pulak masih duduk dirumah. Sekarang kerjaya aku sebagai seorang blogger sepenuh masa. Suatu kerjaya yang belum pernah ada dalam hidup aku.

Dulu nak jadi jurutera lah…polis lah…cikgu lah…macam-macam lagilah. Akhirnya, aku minat dengan blogging. Aku mula serius dengan blogging sejak bulan 3. Sejak tu, aku mula belajar setup blog sampailah menguasai SEO. Ternyata sukar mulanya. Setelah mendapat tune dan blog ni mula mendapat PR aku terus maju kehadapan.

Aku mula buat blog dengan serius hanya untuk ‘menjual’ idea dan menunjukkan kemahiran aku dalam menggunakan autocad. So, tanpa segan silu aku pun buatlah design aku. Bila dah tengok design yang aku dah buat dan terpapar di blog baru perasan aku dan banyak lupa kemahiran yang aku dah belajar.

Lepas ni, kenalah study balik. Untuk design seterusnya stay tune ok.

p/s: dalam video tu ada sebut sosej. Tapi, kalau bahasa latin tak tahulah macam mana ejannya.

This entry was posted in Aku. Bookmark the permalink.

4 Responses to Kenangan rumah sewa: tengok tengkorak

  1. NaZ says:

    sape tu yg da tunang tu? kamal ke?

  2. NaZ says:

    owhhh…hahaha..aku lama lagi…huhuhu
    jodoh x mari lagi r…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s