Jurutera muda

Cuba tengok video ni. Seorang jurutera muda yang pada aku masih belajar lagi di secondary school. Sudah berjaya mereka 3 kenderaan yang pada aku biasa dibuat pelajar diploma atau ijazah. Walaupun tak sehebat mana tapi pada aku memang terbaiklah budak ni. Yang menariknya welding sendiri dan buat trademark sendiri. KsCustoms Engineering itulah trademarknya.


Pernah tak korang terfikir untuk memiliki bengkel mini untuk korang mereka sesuatu seperti jurutera muda ni??

Aku pernah terfikir sejak habis belajar lagi. Memang seronok. Apa yang kita nak design semua boleh buat. Aku ada terfikir nak buat kenderaan khas yang kecil tapi mampu membawa beban yang berat seperti membawa tandan sawit dari pokok sawit ke platform.

Walaupun kenderaan yang aku nak buat sudah dicipta tapi tak semestinya aku tidak boleh membuat design yang hampir sama tapi konsep yang berbeza. Paling tidak pun, itulah permulaan design aku untuk melangkah lebih jauh untuk design kenderaan seterusnya.

Betul kn??

This entry was posted in Aku, Fikir-fikirkan lah.... Bookmark the permalink.

8 Responses to Jurutera muda

  1. fatimahazahrah says:

    bet0i,bet0i,bet0i…hehehe

  2. fatimahazahrah says:

    bet0i,bet0i,bet0i..lalala­čśŤ

  3. fatimahazahrah says:

    x,x,x..senyum lebar jew..hehehe :))

  4. madlut says:

    kreatif tue…!!!

  5. Syah says:

    tau tak pe. kan bagus ada remaja kita buat macam ni. mesti gempak…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s