Data ku hilang…

Sudah lama aku tak update blog. Ni semua penangan data aku yang hilang. Lepas data aku hilang terus aku terpinga-pinga macam mana nak dapatkan balik data-data aku. Kawan aku cakap guna software hiren boot. Bila dah download tak boleh dapat juga data aku.

Akhirnya aku ambil keputusan untuk format habis-habisan. Puas hati aku. Kalau ikutkan hati memang sedih sebab banyak data yang aku dah simpan. Ada lagu, software, video dan macam-macam lagi laa. Tapi nak buat macam mana aku pun tak pandai guna Hiren boot. Redha jelaa.

So, sekarang aku guna dua window.

1. Window XP – untuk kegunaan autocad, adobe photoshop dan illustrator, games dan yang berkaitan dengan grafik.

2. Window 7 – untuk kerja-kerja yang ringan seperti surf internet dan kurang menggunakan grafik.

Bila dah guna window 7 memang puas hati dengan grafik yang cantik dan lebih bagus berbanding window vista. Cuma, disebabkan grafik yang rendah agak perlahan dari segi performance.

Walaupun semua data dah hilang hidup kena teruskan. Aku boleh cari lagi dan yang penting semua blog aku tak akan mati. Sentiasa aku update. HEHEHE…

This entry was posted in Aku. Bookmark the permalink.

One Response to Data ku hilang…

  1. Pingback: Window XP kembali pulih « Master Pak Pandir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s