Disebalik tabir IKLAN SHELL HELIX ULTRA

Pernah tengok iklan Shell yang keretanya transparent??

Aku pernah tengok dan first time tengok memang terkejut dan tak percaya.
Mana taknya, semua bahagian transparent. Dari bahagian body sampailah ke bahagian enjin. Memang hebat dan giler yang buat ni.

Tapi bila dah tengok behing scene barulah tahu yang sebenarnya memang betul kereta tu transparent bukannya model 3D animation. Semua bahagian pada kereta tu diperbuat daripada prespek. Terdapat lebih 2000 bahagian prespek yang dibuat. Paling menarik aku tengok pada bahagian enjin. Memang jelas pada model yang dibuat.

So, lepas ni kepada sesiapa yang nak pakai kereta macam ni boleh order pada taukey yang buat ni. Mana tau diorang nak buatkan dan koranglah jadi orang pertama di Malaysia pakai kereta macam ni.

This entry was posted in Kereta. Bookmark the permalink.

5 Responses to Disebalik tabir IKLAN SHELL HELIX ULTRA

  1. ifa says:

    huhuhu….bgus3….pndi btol la awk nyer idea….memg cngih kn kete ni…huhu….bg sye 1 leh???huhu

  2. ifa says:

    fuyoooooooooooooooooo…..dasyat tol la kete nim….
    good idea…..nk 1 kete ni leh x???huhu

  3. Syah says:

    tak lah…saya tokey kambing. HEHEHE…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s