Country Road – akhirnya jumpa jua…

Lagu ni dah lama aku cari. Masa tengok tv aku terfikir nak cari lagu ni. Cuma tajuk lagu je tak ingat. Akhirnya, aku cuba dengan perkataan COUNTRY ROAD. Dapat juga lagu yang dah bertahun-tahun aku cari. Lamakan aku nak cari lagu ni??.HEHEHE

Macam mana aku kenal lagu ni??

Masa tu aku umor dalam 13 tahun kalau tak silap. Aku kat kampung dengan family. Nenek aku mengemas bilik dan jumpa banyak kaset lama koleksi pakcik aku. Nenek aku cakap kalau nak kaset tu pilih laa. Aku pun pilih. Banyak kaset yang aku nak bawa balik. Sebelum tu aku dah cuba dengar setiap lagu. Tapi dalam banyak-banyak lagu yang aku dengar aku suka lagu ni.

Yang membuatkan aku suka sebab lagunya jenis muzik country dan rancak. Bila dengar terbayang aku jadi koboi. Dengan pistol disisi pinggang dan kuda. Udara yang bertiup sepoi-sepoi bahasa menerbangkan habuk tanah. Waaa…best betul.hehehe

Tapi, bila nak balik dari kampung aku lupa nak bawa balik. Dah tertinggal kat uma nenek aku. Aduhhh…macam mana laa boleh lupe. Sedih juga masa tu. Yelaa…kaset yang aku bawa balik banyak. Adalaa dalam 10 kaset. Tapi, lagu ni jelaa yang aku ingat.

Country Road ni memang best. Walaupun penyanyi ni aku tak kenal tapi disebabkan muzik yang sedap lagi lazat membuatkan aku tertawan. HEHEHE…

Harap korang pun enjoy jgk….

This entry was posted in Aku. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s