Perempuan=Masalah

Situasi 1

Faridah: Sayang, belikan I rantai ni. Baru RM 1000.

Amir    : Mahal laa sayang. Abang tak mampu.

Faridah: Alaa..boleh laa…plzzzz…

Amir     : (Adoi..mana nak cari duit ni.)

Situasi 2

Aminah:Abang, saya nak beli set sofa. Semalam saya tengok orang sebelah beli sofa cantik.

Dollah  : Kat rumah kita tak leh pakai lagi ke??

Aminah: Alaa…tak pelaa bang. Bukan selalu kita dapat tukar.

Diatas merupakan antara situasi-situasi yang biasa berlaku dimana tak kira orang tu dah kawin atau belum. Adakah betul wanita adalah masalah??. Aku terpanggil untuk cerita hal ni apabila tertengok gambar ni. Tapi yang buat aku tertarik apabila orang yang buat dalam bentuk pengiraan matematik mengenai wanita.

Bila aku tengok dia punya calculation tergelak aku sorang-sorang. Kalau kita tengok last calculation dia menyatakan woman=problem. Betul ke??. Aku terfikir yang buat calculation ni mesti lelaki. Pada anda, adakah anda setuju dengan calculation tersebut??

Pada aku, aku tak setuju. Cuba kita fikir balik lelaki tak bermasalah ke??. Ada juga cuma isu tu tak besar. Contohnya, lelaki ada pinjam duit dari girlfriend dia tapi tak pernah nak bayar balik, ada kerja tapi malas. Dapat gaji habis dijoli. Akhir bulan pinjam duit girlfriend atau isteri. Ganti tak jugak. Ada isu-isu tentang masalah lelaki cuma korang fikir-fikirkan sendiri laa.

Bagaimanapun, kita ambil iktibar dan pengajaran dari calculation tersebut. Cuba renungkan dalam-dalam. Mungkin ada yang tersirat disebalik calculation tu.

This entry was posted in Aku. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s