SpeedBit Video Accelerator – Tonton video tanpa buffering

speedbit video accelerator

Menonton video di Youtube memang seronok terutama video yang berkaitan dengan video lagu, tutorial atau pun video lawak. Tapi paling membosankan bila ada berlakunya buffering semasa menonton.

Pastinya kita bertambah tension dan frust. Dulu pun aku macam tu juga. Puas fikir macam mana nak tengok video dengan lancarnya tanpa buffering.

Aku perkenalkan satu software iaitu SpeedBit Video Accelerator. Software ni mampu “menarik” dengan laju dan pantas. Kalau tengok video pun tak tunggu lama.

Mungkin ada sedikit buffering bila guna software ni tapi ia mampu mengurangkan kepada paras yang minimum. Bergantung kepada kelajuan internet. Kalau kelajuan internet korang 1 Mbps tak ada masalah untuk tengok video dengan software ni.

Bagi pengguna internet seperti kurang daripada 1Mbps memang disarankan korang menggunakan software ni terutama yang menggunakan Line EDGE (Broadband).

Aku sendiri guna software ni. Pada aku software ni memang terbaik dan cukup memuaskan.

Dengan software ni korang bukan setakat boleh tengok video kat Youtube jer tapi video di facebook, vimeo, cartoon network, AOL video, iTunes dan lebih 165 website video. Turut disertakan sekali dengan video downloader yang membantu korang untuk download video. Senang cerita 2 in 1. Sambil menonton boleh download video yang korang tonton.

video supported

Jika korang download versi percuma korang hanya dapat menonton video jenis Normal dan High Quality sahaja. Bagi High definition korang perlu beli software ni yang berharga $9.95 (Semasa artikel ini ditulis promosi jualan Valentine dengan potongan 75%).

System Requirements:

OS: Windows 7 / Vista (all) / XP / 2003 / Windows 2000
Browser: Internet Explorer 9 / 8 / 7 / 6, FireFox 3 / 2, Safari, Opera, Netscape, Maxthon, AOL, Flock.

Jika korang tengok system requirements tidak disenaraikan bagi browser Google Chrome. Jangan risau sebab aku dah guna software ni bersama dengan Google Chrome dan memang berfungsi. Tiada masalah.

Sesudah korang install software ni kalau nak tahu software ni berfungsi bagaimana cuba cari video di youtube dan play. Kemudian, akan keluar satu paparan dihujung komputer (area jam).

speedbit video accelerator pop-up

Untuk mendownload VERSI PERCUMA korang boleh klik disini.

About these ads
This entry was posted in Komputer dan Tutorial. Bookmark the permalink.

2 Responses to SpeedBit Video Accelerator – Tonton video tanpa buffering

  1. Shiko says:

    sangat berkesan untuk sya…huhu!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s