Uji kepantasan menaip

Macam mana kita nak tahu berapa banyak perkataan dalam seminit mampu kita menaip??. Susah juga nak kirakan. So, pada kali ini aku nak share satu website yang dapat membantu kita semua untuk mengetahui berapa banyak perkataan yang mampu kita menaip dalam seminit. Malaysia speed test merupakan ujian menaip secara online yang percuma.

Syarat-syarat menyertai ujian:

1. Ada laptop atau komputer.

2. Ada sambungan internet.

3. Boleh menaip.

Kalau memenuhi syarat berikut barulah boleh masuk ujian ni. HEHEHE….

Selepas itu, klik link ini. MALAYSIA SPEED TEST. Kemudian, menaiplah selaju yang boleh dengan perkataan yang diberikan. Masa diberi hanya 60 saat. Selepas 60 saat, keputusan terus diberikan seperti ini.

Markah yang diperolehi dari sesi ujian yang aku buat.

Jika ada blog atau sebagainya, bolehlah copy kod html dan letakkan diblog atau diruang komen untuk tunjuk pada kawan-kawan korang akan kepantasan anda menaip. Bawah ni, aku copy kod html tu.

39 perkataan

Macam mana??. Laju tak aku menaip??. HEHEHE…Kalau korang dah mencuba menaip kat website tu dialu-alukan tuk letak keputusan korang diruang komen menggunakan kod html. Nanti kita boleh tengok siapa yang menaip paling laju.

About these ads
This entry was posted in Komputer dan Tutorial. Bookmark the permalink.

10 Responses to Uji kepantasan menaip

  1. ifa says:

    waaa…nk thu jugak…!

  2. mira says:

    45 psm…hehehehe

  3. nurell nora says:

    78.24% jew…hahaha……(^^^)

  4. nur hidayah says:

    59.46% jew….hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s